Mobility Mentoring

Een uit Amerika afkomstige succesvolle nieuwe aanpak van schulden en armoede. Het uitgangspunt is o.a. dat armoede en schulden verlammend werken op het vermogen om problemen op te lossen. De aanpak is erop gericht betaald werk te vinden dat voldoende oplevert om van rond te komen. Daarvoor moeten gezinnen ook werken aan bijvoorbeeld betaalbare huisvesting, stabiele zorg voor kinderen, voldoende opleiding en een goede gezondheid.

Deze vernieuwende aanpak vraagt om maatwerk.

De pilaren van DuurSaem, fysiek, zingeving en bewegingszin, komen voor een groot deel overeen met de uitgangspunten van Mobility Mentoring.

DuurSaem, sterk in beweging, brengt mensen in beweging om hun levenswijze te veranderen. Wij brengen de balans aan in de samenhang tussen de verschillende pilaren. Met onze aanpak wordt door de klant een doelstelling geformuleerd. De klant stelt de doelen en DuurSaem ondersteunt hierbij. Wij begeleiden de klant door het hele traject, door saemen te werken om een duursaem resultaat te halen.

Mensen zijn pas in staat om te doen wat er moet gebeuren als de stress onder controle is, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.