Onze werkwijze is gebaseerd op drie pilaren;

  • Fysiek
  • Zingeving
  • Bewegingszin

Bij de eerste pilaar, fysiek, denk je aan je lichaam, je conditie, je geestelijke gezondheid. Het verzorgen van je lichaam, gezond eten, voldoende ontspanning en een goede nachtrust. Je gedachten ordenen, werken aan je kennis en vaardigheden, je eigen ontwikkeling ter hand nemen.

De tweede pilaar kan je vrij vertalen in: Wat is je doel? Wij denken dat een concrete doelstelling als persoon of als organisatie je verrijkt en betere prestaties oplevert. Wij zien veranderingen en ontwikkelingen als een uitdaging. Losbreken uit vaste principes en sleur dat spreekt ons aan. Zelfinzicht, zelfredzaamheid en je bewustwording vergroten.

En de derde pilaar is de zin om te bewegen om iets te willen doen. Bewegen is niet stilstaan. Bewegen is een belangrijk onderdeel van onze programma’s, want om te kunnen participeren in onze maatschappij heb je ‘ kop en lijf ’ nodig. Tempo, richting, regelmaat, aanpassingsvermogen, meebewegen en je flexibel kunnen opstellen.

Als tussen de pilaren de balans is gevonden denkt DuurSaem dat bewustwording is gegroeid. Je voelt je fysiek beter, je weet wat je wilt en je kan de beweging in gang zetten. Je kan meebewegen met je omgeving en jezelf verder ontwikkelen en dat op jouw manier!

Kunnen opbloeien en uit kunnen groeien tot dat wat je wilt zijn. Als mens of als bedrijf. In de beleving van DuurSaem kan dat wanneer er een balans is gevonden tussen deze pilaren.

Voor organisaties vertrekt DuurSaem vanuit dezelfde basis alleen worden onze pilaren dan toegesneden op uw organisatie. DuurSaem ziet bedrijven en organisaties als een groep mensen die onderlinge verbindingen zijn aangegaan om de bedrijfsdoelstelling te realiseren.